Italiaanse 'adoptiegrootvader' toont ware aard

Print
Een gepensioneerde onderwijzer die vorig jaar heel Italië heeft ontroerd met zijn vraag om geadopteerd te worden, heeft zijn ware aard getoond. De 80-jarige heeft zijn 'adoptiegezin' in de steek gelaten en blijkt zijn schulden te hebben afbetaald met gestolen cheques. Dat berichtte het Italiaanse persagentschap Ansa donderdag.
De politie is naarstig op zoek naar de grijsaard. De rusthuizen in de buurt van Milaan worden doorzocht. Giorgio Angelozzi werd het laatst gezien begin juni toen hij een hotel in Milaan verliet in het gezelschap van een man. Hij wordt ervan verdacht zo'n 10.000 euro aan gestolen cheques te hebben geïnd.

Angelozzi werd een nationale ster in Italië in september 2004. Aanleiding was een advertentie in een krant waarin hij voorstelde 500 euro te betalen als hij met een gezin mocht samenleven en hun kinderen Latijn mocht onderwijzen. De bejaarde zei te lijden onder extreme eenzaamheid sinds de dood van zijn vrouw twaalf jaar geleden. Zijn verzoek werd uiteindelijk ingewilligd door de Riva's, een vierkoppig gezin dat in de buurt van Milaan woont.

.

Nu in het nieuws