Militaire school prins Harry faalt op vlak van veiligheid

Het Britse ministerie van defensie gaat de veiligheidssituatie op de militaire academie Sandhurst, waar prins Harry een opleiding volgt, aan een nadere inspectie onderwerpen.

Aanleiding is de actie van een journalist van dagblad The Sun, die zich uitgaf voor een student en met een nepbom acht uur lang ongestoord op het academieterrein kon rondlopen. De prins was volgens de journalist aanwezig op dat moment.

Minister van defensie John Reid spreekt van een 'uitermate serieus' voorval en heeft een onderzoek gelast. "Ik heb Sandhurst opgedragen om de veiligheidsregels aan te passen, zodat een herhaling van een dergelijk incident wordt voorkomen", aldus Reid. Een woordvoerder van de militaire academie heeft aangegeven dat de regels waar nodig worden aangepast.

Volgens The Sun deed de journalist zich voor als een 'student oorlogsvoering' die onderzoek wilde doen op Sandhurst. Van de veiligheidsmensen bij de ingang mocht hij gewoon het terrein op. Eerst ging hij naar de bibliotheek, later fabriceerde hij in zijn auto met wat draadjes, een batterij, klokje en boetseerklei een nepbom.

Nu in het nieuws