Marathonloopster Naoko Takahashi neemt nieuwe start in de VS

De Japanse marathonloopster Naoko Takahashi, die goud won op de Olympische Spelen van Sydney 2000, verlaat Japan en gaat trainen in de Verenigde Staten. Na een reeks blessures hoopt ze daar haar carrière opnieuw te lanceren.

Belga

"De Spelen van Peking 2008 zijn mijn einddoel, verklaarde de Japanse. "Maar ook dit jaar loop ik nog een marathon. Die wedstrijd zal het verdere verloop van mijn carrière bepalen. Ik laat alles achter me, het lijkt wel alsof ik opnieuw ga debuteren. Ik ga al mijn krachten bundelen voor de atletiek", voegde de 33-jarige Takahashi er aan toe.

De Japanse zette vorige maand een punt achter haar 10-jarige samenwerking met coach Yoshio Koide en trekt nu naar een gebied op grote hoogte. Na haar olympische triomf in Sydney was Naoko Takahashi de eerste vrouw die op de marathon onder de 2 uur en 20 minuten dook. Dat record vestigde ze in 2001 te Berlijn (2u19:46).

In 2003 bereikte haar carrière een dieptepunt toen Takahashi zich niet kon plaatsen voor de OS in Athene. Ze liep geen enkele marathon meer sinds die dag.

Nu in het nieuws