Spontane staking bij chemisch bedrijf Radiant Color in Houthalen

Print
Bij het chemisch bedrijf Radiant Color aan het Europark in Houthalen-Helchteren is donderdag een spontane staking uitgebroken.
De werknemers nemen het niet langer dat de directie volgens hen onvoldoende inspanningen levert om de veiligheid en de gezondheid van het personeel te garanderen, zo laat vakbondssecretaris Eddy Kellens van het ACV weten.

De werknemers dringen er al een hele tijd op aan om een nieuwe afzuiginstallatie in de fabriek te plaatsen. Ondanks tal van beloften voor extra veiligheidsmaatregelen, is daar op de werkvloer tot hiertoe niets van te marken, aldus de bonden.
De spreekwoordelijke druppel die bij de werknemers de emmer deed overlopen, was het voorstel van de directie om in het kader van de lopende CAO-onderhandelingen de arbeidsduur met zeven minuten te verlengen, zo zegt Kellens nog. De directie heeft dat voorstel donderdag opnieuw ingetrokken, maar de werknemers eisen dat er concrete maatregelen genomen worden om hun veiligheid en gezondheid te garanderen.
De bonden zitten in de loop van donderdagnamiddag samen met de directie en willen dat die concrete voorstellen doet voor de veiligheid van de werknemers, aldus nog de vakbondsman.

Bij Radiant Color in Houthalen werken 35 arbeiders en 10 bedienden. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie en de verkoop van fluorescerende pigmenten voor verven en plastic.

.

Nu in het nieuws