Nederlandse jobsite wil België veroveren met megajobs.be

Print
De Nederlandse jobsite Megajobs heeft donderdag zijn Belgische site gelanceerd. Megajobs.be wil zich onderscheiden van andere jobsites door een veel lagere prijs en een groter aanbod aan vacatures te bieden. Dat meldde het bedrijf in een persmedeling.
Megajobs biedt momenteel zo'n 40.000 vacatures in de Benelux, waarvan 4.434 in België. In een eerste fase wil het bedrijf zich richten op de Vlaamse arbeidsmarkt maar verdere internationalisering is niet uitgesloten, aldus de directeur van het bedrijf, Eric Bremer. Megajobs wil via een lage prijs voor het plaatsen van een vacature alle remmen wegnemen voor de werkgevers. Daardoor zou Megajobs een grotere database kunnen opbouwen, die dan weer de werkzoekende ten goede komt. "Onze duurste individuele vacature kost zo'n 75 euro. Die prijs kan voor meerdere vacatures dalen tot onder de euro per vacature. Concurrenten vragen vaak een veelvoud van dit bedrag", zei Bremer.
Die lage prijs kan volgens het bedrijf gewaarborgd worden omdat het ervoor kiest geen dure reclamecampagnes of vertegenwoordigers in te zetten. Tijdens de opstartfase, die in Nederland zo'n half jaar duurde, kunnen werkgevers de diensten gratis uittesten".
De zoekmachine van megajobs.be laat bovendien toe om een nieuwe job te zoeken op afstanden die ook de grens overschrijden. Een belangrijk punt, aldus Megajobs, omdat het in de komende jaren een sterke toename van de inter-Europese arbeidsmarkt voorziet.

.

Nu in het nieuws