Een op de drie jongeren gaat niet op vakantie

Print
Een op de drie jongeren is in de zomer van 2004 niet op vakantie gegaan, zo blijkt uit een on line enquête van de website jongerenplaneet.be van de KAJ (Kristelijke Arbeidersjeugd) en de jongerenservice Skratsj van de Christelijke Mutualiteiten (CM).
Een ander opmerkelijk resultaat van het onderzoek is dat 41 procent van de jonge vakantiegangers in een hotel verbleef, terwijl slechts een minderheid in een tent of caravan (18 procent) overnachtte, een appartement of bungalow huurde (12 procent en 10 procent), bij vrienden of familie logeerde (7 procent) of in een jeugdherberg sliep (4 procent).

Jongerenplaneet.be en Skratsj ondervroegen 734 jongeren tussen 12 en 35 jaar oud via het internet. Ondanks de beperkingen van het onderzoek, geven de antwoorden een duidelijke tendens aan, aldus de twee organisaties donderdag in een mededeling.
Van de jongeren die wel op vakantie gaan, blijft één op de drie in België. Hoe ouder de jongeren worden, hoe verder ze erop uit trekken. Vanaf de leeftijd van 18 jaar zijn ouders niet langer de favoriete reisgezel en krijgen leeftijdsgenoten de voorkeur.
Eén op de vier van de ondervraagde jongeren is aangesloten bij een jeugdvereniging en gaat met deze vereniging op zomerkamp. "Bovendien merken we dat jongeren die lid zijn van een jeugdbeweging, ook meer op kamp gaan met een andere vereniging" (mutualiteit, sportkamp, taalkamp).

.

Nu in het nieuws