Spaanse politie pakt nog twee vermoedelijke moslimterroristen op

Print
De Spaanse politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in Valencia nog twee vermoedelijke moslimterroristen opgepakt. Het duo zou banden hebben met de tak van het terreurnetwerk al-Qaida in Irak, die onder leiding staat van de Jordaniër Aboe Moessab al-Zarqawi.
Woensdag werden op verschillende plaatsen in Spanje al zestien vermoedelijke moslimterroristen gearresteerd. Elf worden ervan verdacht militanten voor al-Zarqawi in Irak te hebben gerekruteerd, de vijf anderen zouden betrokken zijn bij de aanslagen van 11 maart 2004 in Madrid. De bomaanslagen op vier forensentreinen kostten toen het leven aan 191 mensen. Meer dan 1.500 mensen raakten gewond.
Volgens persberichten van donderdag zouden de arrestaties een band aan het licht brengen tussen de aanslagen in Madrid en aanslagen in Irak. Sommige gearresteerden zouden twee verdachten van de aanslagen in Madrid hebben helpen vluchten naar Irak. Die twee zouden via België en Syrië naar Irak zijn gevlucht, alwaar ze intussen vermoedelijk om het leven kwamen bij zelfmoordaanslagen.
De meesten die in Spanje in de kraag werden gevat, zijn Marokkanen en Algerijnen.

.

Nu in het nieuws