Gijzeling in internationale school in Cambodja afgelopen na bestorming

De Cambodjaanse militaire politie heeft na enkele uren een eind gemaakt aan de gijzelingsactie in een internationale school in Siem Reap. Bij de gijzeling is één kind gedood.

AP Ned

BR> De vier gijzelnemers zijn gearresteerd. Over de motieven van de gijzelnemers is nog niets bekend. De mannen eisten geld, wapens en een minibusje.

De 29 kinderen van de internationale school van Siem Reap, in het noordwesten van Cambodja, werden meer dan 5 uur werden gegijzeld door zes gewapende en gemaskerde mannen. Volgens een ooggetuige kwamen gewapende veiligheidsdiensten ter plaatse, niet in uniform maar gekleed in witte t-shirts. Het gedode kind was een 3-jarige kleuter uit Canada.

De leerlingen zijn uit verschillende landen afkomstig, Cambodja, Japan en Korea inbegrepen, maar de juiste nationaliteiten zijn nog niet bekendgemaakt. De school bevindt zich in de buurt van het Angkor Wat-tempelcomplex en is een belangrijke toeristische bezienswaardigheid. Veel van de ouders van de kinderen werken in de toeristische sector.

Nu in het nieuws