Radio Centraal zes dagen uit de ether

Print
Voor het eerst in zijn geschiedenis gaat de Antwerpse stadsradio Radio Centraal uit de ether. De reden? Het Vlaams Commissariaat voor de Media (VCM) schorst de zender zes dagen.
BR>
Al bijna 25 jaar maken de medewerkers van Radio Centraal Antwerpse stadsradio met ballen: kritisch, rebels, ludiek maar altijd to the point. ”Een profiel dat het VCM wel aanstaat. Centraal kreeg zonder problemen een nieuwe zendvergunning toen het Vlaamse radiolandschap een tijd geleden werd hertekend”, vertelt Peter De Ceulaer van Radio Centraal. ”Wel werd ons toen verzocht om te verhuizen naar Deurne. Daar zouden we geen andere zenders storen.”
Maar daar had Centraal geen oren naar. ”Van bij de start zenden we uit vanuit de Sint-Andrieswijk en we willen hier niet weg. We konden blijven als we ons zendvermogen beloofden te verminderen.”
Daar liep het mis. Met een kleiner zendvermogen kon Centraal de stad niet meer volledig bedienen. ”We hebben dus welbewust ons vermogen verhoogd. We wisten dat dat niet mocht, maar we wilden aantonen dat het niet anders kon. We kregen al een boete van 1.250 euro en nu schorst het VCM ons.”

Hoe moet het verder? ”Bevriende politici willen ons dossier aankaarten in de Mediacommissie van het Vlaams Parlement. En de stad kijkt mee uit naar een hoog gebouw waar we onze antenne zouden mogen plaatsen. Dat kan alvast een stuk van de oplossing zijn. Op 1 november bestaan we 25 jaar. Hopelijk zijn dan al deze vervelende akkefietjes achter de rug”, besluit Peter De Ceulaer.

Radio Centraal op FM 106.7

.

Nu in het nieuws