Mijlpaal in onderzoek hartritmestoornissen

Het biotechnologiebedrijf Devgen heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in zijn onderzoeksprogramma ter behandeling van hartritmestoornissen. De studieresultaten tonen aan dat de verdere stappen kunnen worden gezet om het pre-klinisch onderzoek inzake aritme succesvol af te ronden. Dat meldt Devgen in een persbericht.

Belga

Devgen heeft twee molecules ontwikkeld voor de behandeling van atriale aritme, de meest courante vorm van aritmie. Het biotechbedrijf presenteerde op een conferentie in Vancouver de resultaten van de meest recente pre-klinische testen. Testen op proefdieren wijzen uit dat het nieuw therapeutisch concept van Devgen om aritmie te behandelen het gewenste effect sorteert en dat het een beter selectiviteitsprofiel heeft dan de bestaande geneesmiddelen.

"Devgen is ervan overtuigd dat na deze doorbraak de verdere stappen kunnen gezet worden om het pre-klinisch onderzoek inzake aritmie succesvol af te ronden", aldus het persbericht. Devgen liet eerder al weten dat het voor klinische testen een partner aan boord zal nemen. Daarvoor lopen volgens financieel directeur Hilde Windels reeds contacten. "Het is de bedoeling dat een partner reeds inspringt tijdens de pre-klinische testen", zei ze.

Een concrete tijdslijn wou ze niet geven. Devgen wil in 2006 minstens 1 therapeutisch programma uitlicenciëren. Devgen heeft momenteel 3 dergelijke programma's (diabetes, obesitas, aritmie) die binnen 12 tot 24 maanden de kliniek in kunnen.