Britse bus rijdt op urine van schapen

In het zuiden van Engeland rijdt een van de bussen van de busmaatschappij Stagecoach sinds kort op schapenurine. Met deze milieuvriendelijke 'brandstof' wil de maatschappij haar steentje bijdragen in de strijd tegen de vervuiling, zo schrijft de Guardian vrijdag.

Belga

De bus is uitgerust met een tank waarin urine zit die gepulveriseerd is tot vluchtig gas. Op die manier komt er minder stikstof vrij in de lucht.

"Het is een nieuwe manier om de vervuiling tegen te gaan, en wij zijn ervan overtuigd dat dit de toekomst is. De passagiers dienen zich echter niet ongerust te maken, er hoeft geen schaap mee achterop in de bus", legt directeur Stagecoach South, Andrew Dyer, uit.

Dyer vertelde zelf eerst ook in lachen te zijn uitgebarsten toen hij voor het eerst, op een conferentie in Birmingham, hoorde dat de urine van een schaap de voertuigen "properder" konden maken.

"Het is echter realiteit geworden. In de stad Winchester rijdt er momenteel zo'n bus rond", aldus een trotse Dyer.

"Het is de meest recente uitvinding op vlak van groene technologie en ik ben ervan overtuigd dat het zal helpen om het leven in de steden aangenamer te maken", besloot de man.