Tickets Manchester United worden 54 procent duurder tegen 2010

De prijzen van de tickets voor wedstrijden van de Britse eersteklasser Manchester United zullen tegen 2010 met 54 procent stijgen. Dat blijkt uit de plannen van de nieuwe meerderheidsaandeelhouder van de Engelse club, Malcolm Glazer, die de Britse krant The Times naar eigen zeggen kon inkijken.

Belga

De Amerikaanse miljardair, die momenteel meer dan driekwart van de aandelen van ManU bezit, zou de winst van de club binnen vijf jaar 52 procent hoger willen zien. Die zou dan 246 miljoen pond (366 miljoen euro) moeten bedragen. Dit jaar boekte de club 161,5 miljoen pond (240,6 miljoen euro) winst.

Uit de "niet-gepubliceerde documenten" die The Times inkeek, blijkt nog dat Glazer de inkomsten per wedstrijd met 61 procent wil verhogen, de mediaontvangsten met 13 procent, en de commerciële omzet (shirtverkoop en dergelijke) met 76 procent.

Het nieuws zal de vijandige houding van de fans van ManU tegenover de Amerikaanse overname geen goed doen. Zij vreesden al dat de prijzen de hoogte zouden inschieten toen Glazer de controle verwierf over de club.