Vlaanderen Handbalcup - Servië-Montenegro enige leider na dag 2

Kregen we vrijdag op de eerste dag van de Vlaanderen Handbalcup Antwerpen twee spannende matchen te zien met telkens maar één doelpunt verschil, dan werd het zaterdag een compleet ander scenario tijdens de tweede dag. Alleen Servië-Montenegro blijft nog ongeslagen en heeft zondag aan een gelijkspel tegen Tunesië genoeg om de beker mee naar huis te nemen.

Belga

In de eerste wedstrijd van de dag klampte het fel aangemoedigde Tunesië aan tot 12-12, maar reeds bij de rust stond het 17-13 voor Denemarken. De Denen gingen op hun elan verder en waren superieur op alle gebieden - fast-break, verdediging, afwerking... - zodat het nog een 34-22 afstraffing werd voor Tunesië. Topscorers: Noddesbo 6, Boesen 5; Makram en Anouar 6. Ook de Griekse ploeg kon aanvankelijk meedoen met de Serviërs. Maar van 5-5 ging het in één ruk naar 5-10, want Servië-Montenegro strafte het Griekse balverlies efficiënt af en had ook een betere doelman tussen de latten staan.

De Serviërs namen het even wat nonchalanter op, faalden in de aanval, zodat er bij de rust nog redelijke 9-11 cijfers op het bord stonden. Maar de Serviërs kwamen gretig uit de kleedkamers en na vijf minuten stond het bij 10-15 al vast wie de winnaar zou worden. Twee goede doelmannen, iets te veel balverlies bij de Grieken en een betere afwerking bij de Serviërs die iedereen spelgelegenheid gaven, brachten de 19-29 eindcijfers op het bord. Topscorers: Zadavinas 5, Zivulovic en Samaras 4; Kapisoda 7, Vujin 5, Milosavljevic 3.