Bonden blokkeren zetel ING België

Een 400-tal vakbondsmilitanten heeft vrijdagochtend op twee plaatsen de toegang geblokkeerd tot de kantoren van ING België in Brussel.

Belga

De bonden voeren actie om hun eisen voor het sectoroverleg kracht bij te zetten.

Aan de hoofdzetel op de Marnixplaats zijn sinds 6.00 uur ongeveer 350 actievoerders verzameld. Bij de operationele zetel aan de St-Michiels Warande in Etterbeek blokkeren 150 militanten de toegang, zo zegt Martine Lefevre (ACLVB).

"Het personeel wordt per dienst op een bepaalde plaats verzameld," zo zegt woordvoerster Louise Van Heel van ING België. Ze verwacht dat de mensen vandaag niet meer aan het werk zullen gaan, de stakingspiketten zouden niet voor 16.00 uur worden opgebroken. Enkel een aantal technici van de IT-afdeling kreeg toegang tot hun werkpost.

De vakbonden protesteren in gemeenschappelijk front tegen de aanslepende sectoronderhandelingen en de stugge houding van de werkgevers. De bonden dringen aan op een recurrente loonsverhoging voor al het bankpersoneel voor de komende twee jaren. In haar laatste voorstel wilde de Belgische Vereniging van Banken niet verdergaan dan een formule die rekening houdt met de bestaande looncategoriëen en in functie daarvan een verhoging of eenmalige premie betalen.