Amerikaans leger ontkent verdoezelen doodsoorzaak soldaat

Het Amerikaanse leger heeft donderdag ontkend dat het de doodsoorzaak van een soldaat in Afghanistan trachtte te verdoezelen. De soldaat was een vedette van het American Football en werd gedood door een "vriendschappelijk schot". Hij gaf zijn sportieve carriere op om in het leger te gaan na de terroristische aanslagen van 11 september 2001.

Belga

"Het leger hield geen enkel feit verborgen over de dood van korporaal Pat Tillman", verklaarde het leger in een communiqué. Het benadrukt dat het de familie Tillman noch het publiek wou misleiden over de doodsoorzaak. Het leger geeft wel toe dat familie noch publiek meteen op de hoogte werd gebracht van het vermoeden dat een vriendschappelijk schot de oorzaak was van de dood van de soldaat. Het was de familie van de American Football-ster, dat het leger ervan beschuldigde de doodsoorzaak te bedekken.

"Ik denk dat het leger recruteringsproblemen vreesde indien de waarheid aan het licht zou komen" verklaarde de vader van Tillman vorige maand aan Washington Post.