Drie maand met uitstel voor Frank Verstraeten

De correctionele rechtbank van Oudenaarde heeft vrijdag Frank Verstraeten, de vroegere uitbater van de Antwerpse megadancing Zillion, veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel wegens stalking.

Belga

Vier jaar geleden had Verstraeten zijn toenmalige ex-vriendin, het fotomodel Brigitta Callens en haar vader lastiggevallen.

Verstraeten en Callens hadden verschillende maanden een relatie gehad, tot ongenoegen van vader Callens. Toen het koppel uit elkaar ging, begon Frank Verstraeten zowel zijn ex-vriendin als haar familie te stalken. Hij deed dat door onophoudelijk sms-berichten te sturen en de familie telefonisch lastig te vallen, en zou daarbij zelfs geprobeerd hebben vader Callens in verlegenheid te brengen met bezwarende video-opnames van de man met een Zillion-dienster.

Uiteindelijk diende de vader van het fotomodel klacht in bij het gerecht wegens stalking.

De advocaat van Frank Verstraeten probeerde het optreden van zijn cliënt te minimaliseren en wees ook Brigitta Callens en haar vader met de vinger. Zo zou Brigitta Callens er vandoor zijn gegaan met de boekhouding van de Zillion.

De rechtbank achtte de feiten bewezen en veroordeelde Frank Verstraeten tot drie maanden cel, weliswaar met uitstel. De vroegere Zillion-uitbater was niet op de zitting aanwezig net zo min als Brigitta Callens of haar vader.