Antwerpen twee zondagen autovrij

Na de succesvolle autovrije dagen in 2003 en 2004 maakt het stadsbestuur de Antwerpse binnenstad ook dit jaar opnieuw autovrij. Auto's worden verbannen op zondag 28 augustus en zondag 18 september. Dat heeft het schepencollege vrijdag meegedeeld.

Belga

Op 28 augustus in samenwerking met Cultuurmarkt Vlaanderen en 18 september in samenwerking met Zuiderzinnen wordt de binnenstad tussen 10 en 18 uur autovrij. Het gebied tussen de Leien en de Scheldekaaien en tussen de Brouwersvliet en de Kasteelpleinstraat zijn dan weer helemaal voor de fietsers of voetgangers. De kaaien blijven wel toegankelijk voor het verkeer.

Tijdens deze zondagen zullen er allerlei activiteiten worden georganiseerd om op een 'andersmobiele' wijze de stad te verkennen. Er zullen opnieuw fiets- en wandelroutes worden uitgestippeld. Burgers die om dringende redenen in het autovrije gebied moeten zijn, kunnen vanaf 10 augustus een pasje aanvragen bij het college.

Op donderdag 22 september neemt de stad deel aan de European Car Free Day. De stad zal bedrijven en scholen in Antwerpen vragen de werknemers aan te sporen om op die dag niet met de auto naar het werk te rijden. De stad organiseert op 22 september ook een grote kinderhappening waar kinderen uit de lagere school op een speelse wijze bezig zijn met mobiliteit.