Kim Clijsters: "Knie is beter, maar nog niet genezen"

De knieblessure van Kim Clijsters evolueert gunstig. Dat schrijft de Limburgse tennisster zondag op haar website (www.kimclijsters.be). "Ik heb nog eens een scan laten doen en het gaat de goeie kant uit. De knie is beter, maar nog niet helemaal genezen.

Belga

De Belgische, 's werelds nummer 17, blesseerde zich vorige maand op het toernooi van Berlijn aan de ligamenten van haar rechterknie. Uit voorzorg werkte ze daarna het Grand Slam toernooi van Roland Garros, waar ze in de achtste finales sneuvelde tegen Lindsay Davenport, af met een verband om het geteisterde lichaamsdeel. Nu wil ze zo snel mogelijk af van het verband. "Woensdag of donderdag zal ik nog met een lichte tape trainen. Daarna ga ik het proberen zonder te doen, want ik voel al een lichte irritatie door die tape. Ook de bewegingsvrijheid is minder, al is dat misschien ook een mentale kwestie", klinkt het.

Kim Clijsters bereidt het Grand Slam toernooi van Wimbledon, dat op 20 juni van start gaat, voor via het toernooi van Eastbourne, dat maaandag start. "Ik speel er voor het eerst. Eastbourne is een prima toernooi: goeie grasvelden en een sterk deelnemersveld. Bovendien vier ik volgende week mijn verjaardag (Clijsters wordt op 8 juni 22 jaar). Ik heb er zin in!", aldus Clijsters.