Fabian Wegmann wint de GP Schwarzwald

De Duitser Fabian Wegmann (Gerolsteiner) heeft zaterdag in eigen land afgescheiden de Grand Prix Schwarzwald (1.1) gewonnen. Wegmann haalde het in de 162,4 km lange wedstrijd in en rond Triberg met 50 seconden voorsprong op de Italiaan Fortunato Baliani (Ceramica Panaria) en 1:01 op de Duitser Jörg Ludewig (Domina Vacanze).

Belga

Jan Ullrich (T-Mobile) beëindigde zijn eerste wedstrijd van het seizoen op Duitse bodem op de vijfde plaats, met 3:42 achterstand op de winnaar. "Ik ben nog niet 100%, maar de start van de Tour de France is pas binnen vier weken", vertelde de 31-jarige Duitser, die de Tour in 1997 won. Gerolsteiner domineerde de wedstrijd van start tot aankomst. Wegmann ging er al in de tweede van zeven ronden vandoor met een groepje van 10. Met nog twee ronden te gaan, telde dat groepje door toedoen van Wegmann nog slechts vier renners. Op de laatste helling van de dag, op 10 km van de finish, reed Wegmann weg van de rest. Hij werd niet meer gegrepen.

Kurt Van de Wouwer (Mr.Bookmaker) werd 13e op 3:46 van de winnaar. Slechts 30 van de 115 deelnemers bereikten de finish.