Ongarato wint tweede rit ronde van Luxemburg en is nieuwe leider

Alberto Ongarato (Fassa Bortolo) heeft vrijdag de tweede en meteen ook langste etappe van de Ronde van Luxemburg (2.BC) gewonnen. Tussen Colmar en Leudelange, over 188 kilometer, was de Italiaan de snelste in een lang gerokken spurt. Tweede werd zijn landgenoot Matteo Carrara (Barloworld), derde de Rus Sergei Ivanov (T-Mobile). Beste Belg was Maxime Monfort op de elfde plaats.

Belga

Donderdag finishte Ongarato tijdens de openingsetappe op de tweede plaats. Door de bonificatieseconden neemt hij daarmee het gele leidersshirt over van de Duitser Eric Baumann.

De rit werd gekleurd door een vroege vlucht van het trio Bram Schmitz, David Kopp en Jeremy Hunt. De Nederlander, Duitser en Brit boekte een maximale voorsprong van bijna tien minuten. Door toedoen van Fassa Bortolo kwam alles op zowat acht kilometer van de eindmeet weer samen. In een lang gerokken sprint haalde Ongarato het.

Zaterdag volgt er 's voormiddag een rit in lijn tussen Mersch en Luxemburg over 96 kilometer en 's namiddags een individuele tijdrit in Bettembourg van 10,8 kilometer.

Nu in het nieuws