Marc Lotz (QuickStep) stapt op na bekentenis epo-gebruik

De Nederlandse wielrenner Marc Lotz (31) neemt met onmiddellijke ingang ontslag als lid van de Belgische ProTour-ploeg Quick.Step-Innergetic wegens dopinggebruik. In een fax aan persagentschap Belga via managementbureau S.E.M. schrijft Lotz, die na acht seizoenen bij Rabobank aan zijn eerste jaar bij Quick.Step bezig is, woensdagmiddag dat hij met het oog op de komende Tour de France EPO heeft genomen. Wanneer of hoe hij betrapt werd, geeft hij niet mee. Wel neemt hij de verantwoordelijkheid helemaal op zich.

Belga

De integrale tekst van Lotz' communiqué luidt als volgt: "Op 30 mei 2005 heb ik in het kader van een gerechtelijk onderzoek het bezit en gebruik van het verboden middel EPO met het oog op de Tour van dit jaar toegegeven. De drang om de ploeg en mijn omgeving niet teleur te stellen was zo groot dat ik mijn toevlucht heb genomen tot deze handelwijze, waarvan ook ik besef dat ze onaanvaardbaar is. Ik betreur dan ook dat ik het vertrouwen en steun van mijn ploeg, supporters en familie geschaad heb door deze misstap.

Ik wens mijn verantwoordelijkheid in deze niet te ontlopen en heb dan ook met onmiddellijke ingang mijn ontslag aangeboden aan de wielerploeg waarvan ik deel uitmaak. Ik hoop dat deze handelwijze uiteindelijk mijn ploeg geen schade zal berokkenen. Ik verzoek de pers om mijn familie en mezelf de tijd en de rust te gunnen om dit alles te verwerken. Ik dank U."