Roland-Garros: Davydenko is laatste halvefinalist

De Rus Nikolay Davydenko (ATP-12) heeft zich woensdag als laatste voor de halve finales van het grandslamtoernooi van Roland-Garros geplaatst. In de kwartfinales versloeg het twaalfde reekshoofd de Spanjaard Tommy Robredo (ATP-16), vijftiende op de plaatsingslijst, met 3-6, 6-1, 6-2, 4-6 en 6-4.

Belga

Vrijdag neemt Davydenko het in de halve finales op tegen de Argentijn Mariano Puerta (ATP-37), die zijn landgenoot Guillermo Canas (ATP-10/9e reekshoofd) met 6-2, 3-6, 1-6, 6-3 en 6-4 uitschakelde.

Het wordt de eerste halve finale op een grandslamtoernooi voor Davydenko, die donderdag 24 wordt. De Rus, in het Australian Open al goed voor een plaats in de kwartfinales, is een van de meest actieve tennissers in het circuit. In Parijs is hij al aan zijn zestiende toernooi van het jaar toe. In mei won hij het toernooi van Sankt-Pölten en haalde hij de halve finales in Hamburg. De andere halve finale gaat tussen het Zwitserse eerste reekshoofd Roger Federer (ATP-1) en de als vierde geplaatste Spanjaard Rafael Nadal (ATP-5).