Planetoïde genoemd naar Urania-voorzitter Marc Gyssens

Planetoïde nummer 13352 heeft sinds deze week een naam. Het hemellichaam kreeg de naam "Gyssens", naar Marc Gyssens, voorzitter van de Volkssterrenwacht Urania uit Hove. Hij is de vierde medewerker van Urania die deze grote eer te beurt valt, zo deelde Urania vrijdag mee.

Belga

Op voorstel van dr. Eric Elst, astronoom aan de Koninklijke Sterrenwacht in Ukkel, kreeg planetoïde 13352 deze week van de Internationale Astronomische Unie de naam "Gyssens".

Marc Gyssens (45) specialiseerde na studies wiskunde in de theoretische informatica. Momenteel is hij professor aan het Limburgs Universitair Centrum (LUC). Daarnaast is hij gepassioneerd door de sterrenkunde en bestudeert hij meteoren. In 1998 was hij medestichter van de International Meteor Organisation, een internationaal netwerk van meteorenwaarnemers en professionele astronomen.

"Gyssens" is niet de enige Belgische planetoïde. Enkele in het milieu bekende Belgische planetoïden zijn Pien, Rubens, Frimout, Belgica, Antwerpia, Kimclijsters, Justinehénin, Hergé of Castafiore.

Nu in het nieuws