Everts hoopt in GP van Engeland voorsprong te vergroten

Achtvoudig wereldkampioen Stefan Everts start zondag in de GP van Engeland motorcross met een voorsprong van elf punten op zijn dichtste rivaal Mickael Pichon. Voorspellingen maken over de uitslag is moeilijk, omdat het circuit in Matchams Park voor het eerst een Grote Prijs ontvangt.

Belga

"Ik wil in Engeland mijn voorsprong verder uitbreiden", vertelt Everts. "Ik heb deze week na Japan heel veel gerust, en ik voel me opnieuw heel goed. Ik ken de baan helemaal niet, dus het zal zaterdag een drukke trainingsdag worden om de goeie lijnen te vinden".

Pichon, die Everts in Japan twee punten zag uitlopen, is al over zijn ontgoocheling heen: "Ik maakte zondag een foutje door Joël Smets nog te laten voorgaan op het einde, wat me twee punten kostte. Zondag hoop ik die echter weer goed te maken. Net als de meesten ken ik het circuit niet, maar ik kan me geen puntenverlies meer veroorloven. Dat het team de laatste weken enorm vooruitgang heeft geboekt met de afstelling van de motor is alvast hoopgevend".