Bijna 20.000 bezoekers op Milieufeest in Jubelpark

De 7de editie van het Milieufeest, dat zondag plaats vond in het Jubelpark te Brussel, lokte tussen de 15.000 en 20.000 toeschouwers. Dat stellen althans de organisatoren.

Belga

Het Milieufeest, een initiatief van de Brusselse minister van Leefmilieu en Energie Evelyne Huytebroeck (Ecolo), in samenwerking met het Brussels Instituut voor het Milieubeheer, kaderde in de Wereldmilieudag. "Deze feestdag is ludiek van opzet, maar eveneens pedagogisch", aldus Huytebroeck. "We willen aantonen op welke wijze men dagelijks het milieu kan vrijwaren door eenvoudige dingen, zoals het sorteren van afval of het besparen van water", zo voegde ze daar nog aan toe.

Niet minder dan 80 verenigingen die actief zijn rond milieu en energie, een forum van Brusselse gemeenten en de belangrijkste Brusselse mandatarissen die met milieubeleid bezig zijn, waren op het feest aanwezig. Op het programma stonden onder andere een spektakel voor kinderen, de tentoonstelling van de eerste Belgische zonneauto, een defile van gerecycleerde kleren, een concert enz. Op het evenement was ook prins Laurent aanwezig.