Man die van toilet werd geblazen klaagt werkgever aan

Print
Een man die uit een verplaatsbaar toilet werd geslingerd toen hij een sigaretje wilde opsteken, heeft deze week twee bedrijven in de Amerikaanse staat West Virginia aangeklaagd wegens onachtzaamheid. Hij eist tien miljoen dollar omdat hij naar eigen zeggen bij de explosie, in juli vorig jaar, zware brandwonden heeft opgelopen.
Het exploderende gas kwam niet uit het toilet, maar uit een kapotte methaangasleiding die onder de cabine doorliep. Volgens Jenkins, die in dienst is bij een op methaan werkende elektriciteitscentrale die op het terrein is gevestigd, was er vlak voor hij naar de wc ging een zwaar voertuig van een toeleveringsbedrijf over de pijpleiding heen gereden, waardoor die was gebroken. Het andere bedrijf dat hij heeft aangeklaagd is de eigenaar van het terrein. Volgens de aanklacht liep hij over zijn hele lichaam brandwonden op.
"Toen ik m'n aansteker aandeed ging de hele bovenkant de lucht in", zei Jenkins. "Of ik de deur uit werd geblazen of eruit ben gesprongen zou ik niet kunnen zeggen."

.

Nu in het nieuws