Aanklagers schilderen Jackson in slotpleidooi af als roofdier

Michael Jackson is een seksueel roofdier en kiest als "een leeuw in de Serengeti" de zwakste prooidieren uit om zijn lusten op te botvieren. Dat is het beeld dat de aanklagers donderdag hebben geschetst in hun requisitoir in het proces tegen de popster, die ervan wordt beschuldigd in 2003 een toen 13-jarig kankerpatiëntje seksueel te hebben misbruikt.

BR>

Volgens de aanklagers zit er een patroon van misdaad in de handelingen van de 46-jarige Jackson. Eerst laat hij kinderen op zijn ranch Neverland alles doen wat hun ouders zouden afkeuren om daarna met hen te doen wat bij wet verboden is. "Ze gaan in achtbanen, naar de dierentuin, ze mogen eten wat ze willen, snoep en ijs. Er was enkel lol... En 's avonds gingen ze een wereld in die verboden was... Ze kregen seksuele voorlichting van iemand die maar al te graag hun docent wilde zijn", zei officier van justitie Ron Zonen. Jacksons advocaat Thomas Mesereau betichtte de aanklagers er later in zijn slotpleidooi van zijn cliënt als een drankzuchtige, porno verzamelende pedofiel af te schilderen bij gebrek aan bewijs voor de aanklacht.

Zonen reconstrueerde hoe Jackson voorbereidingen trof voor het misbruik van de jongen en mogelijk van zijn broertje, die ook vaak in de slaapkamer van de popster aanwezig was. "Het begon met gesprekken over masturberen en naakt zijn. Vervolgens werd seks gesimuleerd met een paspop." Hij verklaarde ook waarom juist het kankerpatiëntje was gekozen. "De leeuw in de Serengeti neemt nooit de sterkste antilope", zei hij.

Zonen ontkende met klem dat het misbruik was verzonnen door de moeder van de jongen, die geld zou willen hebben van de popster, zoals diens verdediging heeft gesuggereerd. Volgens de officier klopt er niets van de beschuldigingen aan het adres van de moeder en is de verdediging bovendien beloften om beroemdheden op te roepen die door haar zouden zijn afgeperst, niet nagekomen. "Ze heeft geen cent aan hem gevraagd", zei hij. Mesereau zei in zijn slotpleidooi nogmaals dat de familie van de jongen bestaat uit "oplichters, acteurs en leugenaars". Volgens Mesereau vielen de aanklagers hem in hun requisitoir persoonlijk aan, wat erop zou duiden dat ze zwak staan. "Als u de familie niet onvoorwaardelijk gelooft, moet de heer Jackson worden vrijgesproken. Dat schrijft de wet voor", zei hij tegen de jury.

Mesereau zet zijn betoog vrijdag voort. Daarna gaat de jury in beraad.

Nu in het nieuws