Reusachtige ondergrondse rebellenschuilplaats ontdekt in Irak

Amerikaanse en Iraakse soldaten hebben in Irak een enorme ondergrondse wapenschuilplaats van opstandelingen ontdekt. Dat melden Amerikaanse media. Volgens CNN is de bunker zeven voetbalvelden groot.

Belga

In het labyrint van 45.000 vierkante meter groot werden grote hoeveelheden wapens en munitie gevonden. In het gangennetwerk bevonden zich geen rebellen. Het werd wel recent nog als schuilplaats gebruikt. Er waren twee compleet ingerichte leefruimtes, douches en airco. In de keuken lag nog vers brood. De schuilplaats werd donderdag door een patrouille ontdekt in een oude steengroeve in de woestijn ten noorden van Karmah in de buurt van Fallujah. De geheime ingang bevond zich in een leegstand gebouw, achter een grote koelkast. Het is niet duidelijk of de ondergrondse bunker dateert van het Saddam-regime of door de rebellen werd gebouwd.

CNN meldde eveneens dat vrijdag een vertrouweling van de terrorist Abu Mussab al-Zarqawi is opgepakt in Mosul, samen met vijf andere verdachten. Mullah Mehdi zou in opdracht van Zarqawi aanslagen hebben uitgevoerd.