Brand in tunnel in Franse Alpen

Bij een brand in de Fréjus-tunnel tussen Frankrijk en Italië zijn zaterdag twee mensen om het leven gekomen. Vijftien mensen zijn door de brandweer uit de tunnel gehaald. Veel van hen kampten met ademhalingsmoeilijkheden.

AP Ned

De brand brak uit in een met autobanden geladen vrachtwagen en is mogelijk het gevolg van uit de truck weggelekte dieselbenzine. Vervolgens zijn nog een vrachtwagen en vier andere auto's in brand gevlogen. Van een van de dodelijke slachtoffers staat vast dat het een vrachtwagenchauffeur was. De man was te voet van het vuur weggevlucht, maar stortte na ongeveer een halve kilometer te hebben gerend, in elkaar. Ook het andere slachtoffer werd door de enorme rookmassa overweldigd.

De tweede vrachtwagen die in brand is geraakt vervoerde lijm en verspreidde giftige stoffen, zei een woordvoerder van de Franse brandweer. Op een gegeven moment was de temperatuur in de tunnel tot 900 graden Celsius gestegen. De brand werd bestreden door korpsen van de Franse en Italiaanse brandweer. De 13 kilometer lange tunnel vormt een wegverbinding tussen Frankrijk en Italië. Op 24 maart 1999 vielen 39 doden bij een brand in de Mont-Blanctunnel.