Collectieve zelfdodingen in Japan: 4 doden

De Japanse politie heeft zaterdag de lichamen van in totaal vier personen aangetroffen in wat lijkt op twee gevallen van collectieve zelfmoord. De betrokken personen waren door koolmonoxidevergiftiging om het leven gekomen, zo meldt persagentschap Kyodo.

Belga

Op een parking in Tokio werden het lichaam van een vijftiger en een jonge vrouw in een auto aangetroffen. De ruiten waren verzegeld en in de auto werden een brief en verbrande houtskool aangetroffen. In Tsukuba, bij Osaka in het westen van Japan, werden een 23-jarige man en een 16-jarig meisje in vergelijkbare omstandigheden aangetroffen, eveneens op een parking. In Japan vinden regelmatig collectieve zelfdodingen plaats. Mensen met een doodswens ontmoeten elkaar op het internet en komen bijeen om samen te sterven. Sinds oktober 2004 hebben in Japan zo'n 70 personen op deze wijze een eind aan hun leven gemaakt.

Het totaal aantal zelfdodingen in Japan is in 2004 licht gedaald, maar Japan blijft het land met het hoogste zelfmoordcijfer onder de ontwikkelde landen, zo blijkt uit officiële statistieken die donderdag werden openbaargemaakt. In 2004 benamen 32.325 mensen zich het leven in Japan, tegen 34.427 in 2003./. BVH ./. 050248 JUN 05