KRC Genk ontslaat trainer Vandereycken

René Vandereycken is vandaag ontslagen als coach van KRC Genk. Hij was slechts één seizoen aan de slag bij de club, die zondag na twee jaar weer een ticket voor Europees voetbal won.

kdriessens

BR> Daarmee komt een eind aan wekenlange speculatie rond het lot van Vandereycken. Woensdag nog was de conclusie van een vergadering tussen de bestuurstop en de trainer dat hij voorlopig kon aanblijven, al kondigde KRC-voorzitter Jos Vaessen eergisteren aan dat er zou worden verder gepraat.

De 51-jarige Vandereycken behaalde afgelopen seizoen dus wel goede resultaten, maar lag binnen de club herhaaldelijk onder vuur door zijn gedrag en uitlatingen naar buiten toe.

Op de website van de club staat nu te lezen: "De raad van Beheer van KRC Genk heeft unaniem beslist om de samenwerking met coach René Vandereycken stop te zetten. KRC Genk zal omtrent deze beslissing geen verdere commentaar geven en start vanaf vandaag gesprekken met zowel binnen- als buitenlandse kandidaat-trainers."

Afgelopen woensdag hield Vandereycken de lippen op elkaar: "We maakten een analyse van het seizoen maar hebben afgesproken inhoudelijk geen commentaar te leveren op wat er is gezegd. Ik houd mij daaraan."

De ex-speler van onder meer Club Brugge en Anderlecht was met Racing Genk aan zijn 7e club als trainer toe, na AA Gent (april 1989-maart 1991), Standard Luik (oktober 1993-mei 1995), RWDM (1994-1997), Anderlecht (juli-december 1997), Mainz (Dui/juli-november 2000) en FC Twente (Ned/2002-2004).

Op maandag 27 juni start Genk met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Nu in het nieuws