Rode Duivels - Vanden Borre: "Serviërs hebben geen Adriano"

Anthony Vanden Borre (RSC Anderlecht) is een Rode Duivel die niet snel onder de indruk raakt. Ook voor de cruciale WK-kwalificatie-interland van zaterdag in Servië-Montenegro lijkt 'coole' VDB zijn slaap niet te laten.

Belga

"Nenad (Jestrovic) heeft ons een echte hel beloofd in Maracana, maar mij heeft hij alvast geen schrik aangejaagd. Des te beter als er veel volk opdaagt. Ik ben geen voetballer geworden om voor lege tribunes te spelen. Ik heb Jestro geantwoord dat die verhitte sfeer goed zal zijn voor zijn keelonsteking. We hebben elkaar nog plaagstootjes gegeven, maar die blijven onder ons."

Over de tegenstander van zaterdag weet Vanden Borre naar eigen zeggen niet bijster veel. "Ik ken sommige van die jongens niet, tenzij natuurlijk Jestrovic en Dragutinovic (Standard). Men vertelt me ook heel wat goeds over Vucinic, de spits van Lecce, maar toen ik op Daknam in Lokeren tegen hem speelde met de beloften, is hij me amper opgevallen. Wie dat wel deed, was Lazovic. Die is echter niet opgenomen in de selectie. In de Champions League speelde ik ook al tegen Stankovic (Inter Milaan). Dat is de enige wedstrijd waarin ik écht last heb gehad van druk. Maar ik weet ook waarom. Men had mij te veel gewaarschuwd voor Adriano, en dat heeft me uiteindelijk nerveus gemaakt. Gelukkig hebben de Serviërs geen Adriano."

Hoewel Vanden Borre door vele waarnemers zaterdag in de basis wordt verwacht op de rechtsachterpositie, is dit volgens de talentvolle verdediger nog geen sinecure. "Ik moet toegeven dat Hans Cornelis (Club Brugge) me sinds het begin van de stage verbaasd heeft. Het is helemaal nog niet zeker dat ik een basisplaats zal hebben. Ik geef me één kans op twee. Het resultaat van de wedstrijd is overigens veel belangrijker. De afwezigheid van Vincent (Kompany) slaat me niet uit het lood omdat ik weet dat onze wegen toch ooit scheiden. Mijn vrienden zijn al op vakantie, maar ik ben niet jaloers. Zo'n belangrijke wedstrijd op mijn leeftijd mogen betwisten, is immers een buitenkans."