Griekse gewichtheffer Sampanis verliest bronzen medaille

De Griekse gewichtheffer Leonidas Sampanis, die door het Internationaal Olymisch Comité (IOC) veroordeeld werd voor het gebruik van testosteron, trekt zijn beroep hiertegen bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in.

Belga

Hierdoor verliest Sampanis de bronzen medaille die hij op de Olympische Spelen in Athene in de categorie tot 62 kg veroverd had. Dat maakte het TAS vrijdag bekend.

"Er werd aan het TAS geen reden gegeven voor het intrekken van het beroep", luidt het in een communique van het TAS. Op 6 juni zou de zaak opnieuw behandeld worden.

De gewichtheffer werd op 22 augustus 2004 door het uitvoerend comité van het IOC uitgesloten van de Spelen en moest zijn medaille inleveren. In september ging Sampanis tegen deze beslissing bij het TAS in beroep.

Sampanis haalde al een zilveren medaille op de OS van 1996 (Atlanta) en 2000 (Sydney). Op 20 december startte de procureur van Athene een strafonderzoek tegen hem omwille van het gebruik van een anabole tijdens de Olympische Spelen in Athene.

Nu in het nieuws