Atletiek - GP II Milaan: Sturrup opnieuw te snel voor Jones

De Amerikaanse Marion Jones is woensdag op de atletiekmeeting in het Italiaanse Milaan (Grand Prix II) op de 100 meter opnieuw verslagen door de Bahamaanse Chandra Sturrup. Drie dagen geleden was Sturrup ook in het Nederlandse Hengelo sneller dan drievoudig olympisch kampioene Jones.

Belga

In Milaan haalde Sturrup het in 11.42 (-1,4 m/s), tegenover 11.67 voor Jones. De Amerikaanse vond dat ze slecht gestart was, maar goed eindigde. "Mijn conditie blijft er op vooruit gaan, en ik voel dat ik de Amerikaanse selecties (voor het WK 2005 in het Finse Helsinki) kan halen. Over het resultaat van vandaag maak ik me niet al te ongerust. Wat de dopingbeschuldigingen betreft, kennen mijn naasten de waarheid. Er zijn soms moeilijke momenten, maar ik ben onschuldig", aldus de atlete.

De organisatoren van de meeting van Milaan hadden, net als die van Hengelo, geen rekening gehouden met de beslissing van de Euro-meetings-groep om Jones niet meer uit te nodigen op de Europese atletiekmeetings omwille van haar mogelijke betrokkenheid in het dopingschandaal rond het Balco-laboratorium, dat ervan verdacht wordt steroïden te hebben geleverd aan atleten. Victor Conte, de stichter en directeur van Balco, beschuldigt de vijfvoudige olympische medaillewinnares van Sydney ervan doping te hebben gebruikt voor de Spelen. De atlete werd wel nooit positief bevonden tijdens antidopingcontroles.