Antwerpen derde grootste jobaanbieder van Vlaanderen

Antwerpen trekt 480 nieuwe werknemers aan. Daarmee is de stad de derde grootste jobaanbieder in Vlaanderen. Alleen Fortis en KBC hebben nog meer vacatures. Na een jarenlange personeelsstop is Antwerpen weer volop mensen aan het aanwerven. Het stadsbestuur wil werk maken van propere straten, meer veiligheid en het verbeteren van de sociale samenhang. Om dat te realiseren zijn personeelsleden nodig. Voor verschillende functies worden 480 voltijdse equivalenten gezocht.

dswartenbroekx

"Twee weken geleden stond in Vacature een lijst van de bedrijven die op dit moment de meeste mensen aanwerven", zegt Karin Nauwelaerts, directeur Personeelszaken in Antwerpen. "Op één stond Fortis met 2.000 vacatures, gevolgd door KBC met 500 jobaanbiedingen. Op de derde plaats prijkte het interimbureau Randstad met 300 vacatures. Omdat wij 480 mensen zoeken, mogen we zeggen dat Antwerpen de derde grootste jobaanbieder is van Vlaanderen." Door de grote inhaaloperatie heeft de stedelijke personeelsdienst problemen met het verwerken van de aanbiedingen. "Onze organisatie krijgt het niet gebolwerkt", zegt de Antwerpse schepen van Personeel Marc Van Peel (CD&V). "Daardoor ontstaan vertragingen. De nood aan extra personeel is bij sommige stadsdiensten echter zo groot dat vlugger zal moeten worden gewerkt."

Het schepencollege besliste vrijdag om vijf mensen tijdelijk aan te werven om de personeelsdienst te versterken. Daarnaast zullen ook personeelsleden uit de districten worden opgeroepen om een handje toe te steken. Van de 480 vacatures zijn er reeds 200 ingevuld. Op de website van de stad verschijnt vanaf 10 juni nog een reeks jobaanbiedingen. De vacatures staan volgend weekend ook in de kranten. Bij de stad Antwerpen werkten eind vorig jaar 7.817 mensen, goed voor 6.667 voltijdse jobs.