Antwerps gerecht rolt Roemeense bende ramkrakers op

Het Antwerpse gerecht heeft een bende Roemenen opgerold die verantwoordelijk is voor een aantal brutale ramkraken en inbraken in kledingzaken in de provincie Antwerpen. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws zaterdag.

Belga

Het parket van Antwerpen bevestigt dat het een onderzoek voert wegens diefstal met geweld en dat er sinds half april meerdere aanhoudingen zijn verricht in deze zaak. De dieven opereerden vanuit Antwerpen en sloegen onder meer toe in kledingzaken te Duffel, Geel en Zoersel. De ramkrakers hadden een voorkeur voor dure merkkledij, zoals pakken van Armani en Van Gils.

De Roemeense dievenbende die nu achter de tralies zit, wordt voorlopig gelinkt aan een vijftal ramkraken in de Antwerpse regio. De bende zou onder meer hebben toegslagen bij modecenter Rommens aan de Rodendijk in Zoersel. Daar sloegen de dieven op 29 maart de etalage aan diggelen en roofden de zaak in een mum van tijd leeg. Ze maakten een honderdtal peperdure pakken en lederen jassen buit met een totale waarde van 30.000 euro. Twee weken later sloeg de bende een tweede keer toe bij Rommens.

Het gerecht gaat ervan uit dat dezelfde bende ook achter de inbraken zit bij kledingzaak Ferdy en E5 Mode in Geel. Ook bij deze inbraken werd het uitstalraam ingeslagen en gingen de dieven op zoek naar dure kledingstukken. De Roemenen zouden ook de inbraak bij de Duffelse herenkledingwinkel Joy, waar voor 25.000 euro aan merkkledij werd geroofd, op hun actief hebben.

Het Antwerpse gerecht was de bende vrij snel op het spoor. Half april werden de eerste aanhoudingen verricht. In een opslagplaats van de bende aan de Linneausstraat in Antwerpen werd een deel van de buit teruggevonden. Bij de huiszoekingen werden ook valse identiteitspapieren in beslag genomen. De verdachten, die vrijdag voor de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling zijn verschenen, ontkennen dat ze iets met de ramkraken te maken hebben.