EK snooker: 5 op 7 voor Belgen

Op de eerste dag van het Europees snookerkampioenschap in het Poolse Ostrow Wielkopolski wonnen vijf van de zeven Belgen woensdag hun openingswedstrijd. Onder hen Wendy Jans. De regerende Europese kampioene haalde het met 3-1 van de Ierse Cathy Dunne.

Belga

Bij de vrouwen toonde voorts ook kersvers Belgisch kampioene Isabelle Jonckheere duidelijk dat ze de betere was tegen de Letse Tatjana Vasiljeva (3-1). Voor Candide Binon werd het dan weer een partij om vlug te vergeten. Tegen de Ierse Michelle Sherwin verloor ze tweemaal op de ultieme, zwarte bal (3-0).

Bij de mannen haalde ex-Belgisch Kevin Van Hove het met enige moeite van de Pool Maksymilian Janicki. Zo kwam de Schotenaar 2-1 achter, maar hij kon de scheve situatie nog rechttrekken en met 4-2 zegevieren. Voor Nico Devlies, vorig week nog verliezend finalist op het BK, liep het minder goed af. Hij verloor vrij verrassend van de Cyprioot George Louca (4-2).

Bij de senioren was er niets dan goed nieuws. Zo won Limburger Gilbert Engelbos vrij vlot van de Maltees Paul Galea met 3-1, terwijl Oost-Vlaming Rene Hemelsoet de Nederlander Peter Bertens met 3-0 aan de kant zette.

Het EK loopt nog tot 11 juni.