Schröder voor overleg naar Luxemburg

De Duitse bondskanselier Gerhard Schröder is donderdag naar Luxemburg afgereisd voor spoedoverleg met premier Jean-Claude Juncker, de huidige voorzitter van de Europese Unie. Schröder wil zo snel mogelijk een oplossing voor de problemen die dreigen te ontstaan na het 'nee' van de Fransen en Nederlanders tegen de Europese grondwet. De Europese Commissie liet donderdag weten dat de mogelijkheid van een nieuwe grondwet zal worden besproken tijdens een voor 16 en 17 juni geplande EU-top.

AP Ned

De Franse president Jacques Chirac reist zaterdag naar Berlijn om met Schröder te bespreken wat gedaan kan worden om te voorkomen dat het ambiteuze grondwet-project volledig stukloopt.

Tot dusverre was door de EU-leiders gezegd dat er geen sprake kan zijn van nieuwe onderhandelingen over de inhoud van de grondwet, in geval deze door sommige landen zou worden afgewezen. Het ferme 'nee' van de Franse en Nederlandse kiezers heeft, zo valt uit de verklaring van de Europese Commissie op te maken, kennelijk tot andere gedachten geleid.