Boterhammen keren terug naar het Brusselse Warandepark

Boterhammen in de Stad, het gratis muziekfestival van de Ancienne Belgique (AB), keert na zeven jaar Spanjeplein terug naar het Warandepark hartje Brussel. Het zomerfestival heet dan ook opnieuw Boterhammen in het Park. De 16de editie zal plaatsvinden van 29 augustus tot en met 2 september. Nieuw dit jaar is een kinderprogramma.

Belga

Boterhammen in het Park ging 16 jaar geleden van start in De Warande als een festival op het middaguur voor Vlaamse pendelaars. In '97 moest het na acht edities uit het park vertrekken. De Boterhammen zouden het beschermde stukje groen teveel zou beschadigen. Intussen werd het park gerenoveerd en kende de Brusselse schepen Marie-Paule Matthias dit jaar voor het eerst terug een vergunning toe.

Organisator AB beloofde op zijn beurt om van het festival een ecologisch verantwoorde happening te maken. Zo gebruikt het recycleerbare en biologiosch afbreekbare bekers en zal er zo weinig mogelijk papier gebruikt worden.

Intussen is er aan het concept van Boterhammen in het Park niet veel veranderd. Tijdens de middagpauze, vanaf 12.00 uur, staan aan de kiosk in het Warandepark muzikanten van het betere Nederlandstalig werk klaar. Nieuw dit jaar is wel het kinderprogramma. Tijdens de eerste twee dagen staat een heus springkasteel opgesteld en komt Kapitein Winnokio's grote Wondershow langs. Op het programma staan voorts Smeulders en Smeulders, Wim Opbrouck met TV Tunes K.N.T. en Woody Express, vrolijke kleuterliedjes met Jan De Smet.

De drie andere dagen volgt de traditionelere programmatie met onder meer Kadril, Pieter Embrechts en Yevgueni met een speciaal eerbetoon aan Wim De Craene. De afsluiter is ook al een eerbetoon. Met Bram Vermeulen Tot In De Eeuwigheid brengen enkele vrienden en familieleden een hommage aan de Nederlandse zanger die vorig jaar overleed. De AB organiseert tijdens dezelfde periode, maar 's avonds vanaf 21.00 uur, overigens opnieuw De Feeërieën. Die vinden ook plaats in het Warandepark, dat dan bij valavond zeer sfeervol wordt verlicht, als waan je jezelf in een sprookje. De muziek leunt daar uiteraard bij aan. Het gaat telkens om twee artiesten en een dj per avond. "Het muzikale recept is een mélange van warme klassieke klanken, ritselende elektronica, bloedstollende jazz en avontuurlijke folk", luidt het.

Meer info over de volledige programmatie van beide festivals is vanaf augustus te vinden op

en

Nu in het nieuws