Toerisme Oostende start Ostend Film Office

Toerisme Oostende richt een aparte dienst op om productiehuizen en filmproducenten te ondersteunen die willen filmen in de badstad.

Belga

Het 'Ostend Film Office" zal ook buitenlandse productiehuizen informeren over het voordeel van belastingsysteem als ze investeren in Vlaamse bedrijven. "Oostende wil zich daarmee vooral profileren als filmlocatie met de haven, strand en stadscentrum", kondigde toerismeschepen Hilde Veulemans donderdagavond aan.

Toerisme Oostende was in het verleden al vaak het aanspreekpunt voor tv-zenders en productiehuizen als het ging om locaties, advies of ondersteuning. "Daarbij evalueerden we steeds hoe Oostende in beeld werd gebracht", zei ook toerismedirecteur Peter Craeymeersch donderdagavond. Hij gaat 'Ostend Film Office" leiden en zegt dat de aanpak kadert in een strategie van steden om zichzelf bij filmmakers en productiehuizen te promoten. "Verder zullen we ook het systeem van de tax-shelter promoten, waarbij buitenlandse productiehuizen een belastingvoordeel krijgen als ze in het buitenland investeren", zei de toerismedirecteur.

Toerismeschepen Hilde Veulemans zei dat de eerste contacten voor het Ostend Film Office positief zijn verlopen : "op de marché du film in Cannes promoten steden zich. Oostende is vaak te bescheiden en nochtans hebben we alle troeven. Ook de contacten met het Vlaams Audiovisueel Fonds verlopen zeer gunstig", zei de schepen. Via folders, internet en e-mail wil het Ostend Film Office zichzelf de komende maanden promoten.