Maurits knapste prins

De Nederlandse prins Maurits valt in de smaak bij de vrouwen. 86 procent van hen vindt de oudste zoon van prins Margriet en de vader van Anna, Lucas en Felicia de aantrekkelijkste prins die Nederland te bieden heeft.

Belga

Dat is donderdag gebleken uit 'De Grote Vorsten Populariteitspoll' die het tijdschrift Vorsten Royale, het maandblad over monarchie en vorstenhuizen, onder meer dan zevenhonderd respondenten heeft gehouden.

Bij de prinsessen is Maxima de onbetwiste winnares. Zowel twee derde van de mannen als van de vrouwen vindt haar het sympathiekst, het best gekleed en het aantrekkelijkst.

Koningin Beatrix staat wat dat betreft op de derde plaats, na prinses Marilène, de echtgenote van prins Maurits. Koningin Beatrix wordt wel het meest sympathiek gevonden van alle Europese vorsten en vorstinnen. Beatrix vindt enquêtes overigens over het algemeen ondingen, zo weet haar omgeving. Ze concludeert, als zovelen, dat met een bepaalde vraagstelling elk gewenst antwoord kan worden bereikt en dat het met haar en haar familie als onderwerp gemakkelijk scoren is in de media.