Atlas Copco investeert 7 miljoen euro in Wilrijkse vestiging

De Zweedse multinational Atlas Copco investeert 7 miljoen euro in een nieuwe testinstallatie in haar vestiging in Wilrijk. Dat kondigde het bedrijf vrijdag aan. Recent werden zes hoogtechnologische testcellen in gebruik genomen en er werd ook geïnvesteerd in een nieuw opleidingscentrum.

Atlas Copco in Wilrijk, waar 2.200 mensen werken, is volgens topman Luc Hendrickx de grootste compressorenfabriek ter wereld. Van de omzet wordt 97 pct geëxporteerd, waarvan de helft naar Europa en de andere helft naar onder meer Noord- en Zuid Amerika en Azië.

De nieuwe installatie is bedoeld als test voor de eigen productie van Atlas Copco. Het nieuwe testgebouw bestaat uit drie testzalen en drie aparte testcellen. Het volledig geautomatiseerd systeem, dat toelaat zowel lucht- als watergekoelde modellen te testen, is naar verluidt het neusje van de zalm op wereldvlak. De klanten kunnen getuige zijn (ook online) van de finale testen van de geassembleerde machines. Alle testgegevens worden opgeslagen in een databank.

Nu in het nieuws