Drie volwassenen veroordeeld voor het folteren van een 8-jarig meisje

Print
Een Londense rechtbank heeft vrijdag twee vrouwen en een man schuldig bevonden aan wreedheid. Het drietal mishandelde een achtjarig Angolees meisje dat volgens hen een heks was.
Het meisje vertelde de rechtbank ook dat de twee vrouwen haar in een zak in een rivier wilden gooien, maar de rechter besliste om de beschuldiging van poging tot doodslag te weerhouden. De straffen voor het drietal moeten nog uitgesproken worden.

Het meisje, dat in 2002 in het Verenigd Koninkrijk aankwam na het overlijden van haar ouders, werd een jaar nadien voor het eerst mishandeld toen haar neef haar verweet dat zij hem ziek had gemaakt. Het kind werd gesneden met een schaar, geslagen met een riem en schoenen en uitgehongerd. Men wreef zelfs met chilipoeder in haar ogen om zo "de duivel uit te drijven".

De hoofdverdachte in het proces was de 39-jarige tante van het nu tienjarige meisje. Een deskundige, die tijdens de hoorzittingen werd ondervraagd, vertelde dat dit soort gedragingen, die worden gelinkt aan animistische geloofsovertuigingen, steeds meer voorkomen en bovendien worden versterkt door het christelijk fundamentalisme.

.

Nu in het nieuws