Vier dode baby's gevonden in Oostenrijks huis

Print
Na de vondst van drie dode zuigelingen in een vriezer en onder een stapel afval heeft de Oostenrijkse politie donderdag een 32-jarige vrouw gearresteerd op verdenking van moord.
BR> Ook haar 38-jarige partner is onder arrest geplaatst. Vrijdag werd nog een vierde babylijkje gevonden, zei de politie op een persconferentie.

De vrouw heeft bekend dat het om haar baby's gaat. Zij zou de zuigelingen kort na hun geboorte hebben omgebracht omdat ze bang was haar partner te verliezen als ze de kinderen hield. Het paar zou, ondanks hard werken, in grote geldnood verkeren. Vermoedelijk heeft de vrouw drie jaar geleden de eerste zuigeling vermoord.

De politie zei dat de lijkjes zijn gevonden in een huis in Graz, tweehonderd kilometer ten zuiden van Wenen, waar de vrouw en haar partner al acht jaar samenwoonden. In het huis wonen meerdere gezinnen.
Twee in plastic zakken gestopte lijkjes werden maandag aangetroffen in een vrieskast die bestemd is voor gezamenlijk gebruik door de bewoners. Een derde lijkje zat in een leeg verfblik dat verder was opgevuld met cement.
Vrijdagmiddag vond de politie nog een vierde lijkje, in een pastic zak onder een stapel rommel in een schuur in de tuin.

.

Nu in het nieuws