Politiecommissaris doodt onderwijzeres en zichzelf in Anderlecht

Een politiecommissaris van de zone Brussel-West en een onderwijzeres van een school in Etterbeek zijn donderdagavond iets voor negen uur doodgeschoten in de Neerpedestraat in Anderlecht.

Belga

Dat meldden meerdere media. Het Brusselse parket bevestigde de informatie vrijdag, maar wilde geen commentaar geven over de zaak.

Het drama gebeurde op de plaats waar de dertigjarige onderwijzeres Sabine woonde. Zij had Valérie, een hulpagente in de zone Brussel-West, in huis genomen. Ook zij was aanwezig bij het drama. Volgens het Brusselse parket was het gebruikte wapen dat van de 45-jarige politiecommissaris Jean-Paul H. Er zouden twee schoten gelost zijn. De hulpagente werd niet geraakt, maar was in shocktoestand en werd opgenomen in het Erasmusziekenhuis.

Volgens de eerste verklaringen zou de politiecommissaris, die depressief was, de onderwijzeres hebben gedood vooraleer hij zichzelf van het leven beroofde. Het Brusselse parket wilde dit scenario echter nog niet bevestigen.

Volgens het parket was de politiecommissaris een dichte vriend van het lesbische koppel, bij wie hij steeds terecht kon. Het koppel zou zelfs samen met de commissaris en zijn vrouw op reis geweest zijn. Valérie, de hulpagente, is gerechtelijk vervolgd geweest. Zij had op 14 oktober 2003 gedreigd een aanslag te plegen op het Koningin Fabiola-Instituut, een verpleegstersschool in Etterbeek, waar haar vriendin Sabine lesgaf. Valérie bekende de feiten onmiddellijk nadat ze opgespoord was en verklaarde dat ze gehandeld had uit woede na een ruzie.

Het dagblad La Capitale schreef maandag dat de rechtbank vorige week vrijdag Valérie opschorting had verleend. De hulpagente kreeg morele steun van haar commissaris, Jean-Paul H. (Hunninck), die mee naar de zitting was gekomen en een aanbevelingsbrief had geschreven om te benadrukken dat de vrouw een uitstekende hulpagente was.