Zwaargewonde bij verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Essen

Een vrouw is afgelopen nacht zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kalmthoutsesteenweg in Essen. De bestuurder van het aanrijdende voertuig pleegde vluchtmisdrijf, maar werd vrijdagmiddag opgepakt.

Het parket had zijn aanhouding gevraagd, maar de onderzoeksrechter besloot de verdachte onder voorwaarden vrij te laten. Dat meldt Eva Herreman van het Antwerpse parket.

De bestuurder, een 52-jarige Belg, reed rond middernacht in op het voertuig van het slachtoffer. Vermoedelijk had hij zijn bocht niet ruim genoeg genomen. De vrouw werd levengevaarlijk gewond, maar haar toestand zou intussen terug stabiel zijn. Haar dochter kwam er met lichte verwondingen vanaf.

De verdachte pleegde na de feiten vluchtmisdrijf. Hij werd evenwel vrijdagmiddag opgepakt. De man zou op het moment van de aanrijding dronken zijn geweest. Hoe de politie hem op het spoor kwam, is niet bekend.

Het parket had zijn aanhouding gevraagd, maar de onderzoeksrechter liet hem vrij onder voorwaarden. Zo moet hij zich aanbieden bij het justitiehuis in Antwerpen en er zich laten begeleiden voor zijn gedrag in het verkeer en zijn alcoholmisbruik. Hij moet de oplegde maatregelen van de justitieassistente strikt opvolgen en kreeg ook een rijverbod van drie maanden.

Nu in het nieuws