Antwerpse cipiers voeren prikactie

Print
De Antwerpse advocaten Kris Luyckx en Walter Damen hebben vrijdagmiddag zonder enig probleem hun cliënten mogen bezoeken in de gevangenis van Antwerpen. Nadat de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg hun verzoekschrift had ingewilligd, mochten de advocaten immers een dwangsom van 1.000 euro eisen per geweigerd bezoek aan één van hun cliënten.
De cipiers van de gevangenis beperken sinds drie dagen de bezoekuren van advocaten. Met deze prikactie willen de cipiers de krappe personeelsbezetting in de gevangenis aanklagen. Luyckx en Damen dienden een eenzijdig verzoekschrift in bij de rechtbank. De rechter ging op het verzoek in.

Luyckx trok prompt met een deurwaarder naar de gevangenis en kreeg daar zonder enig probleem zijn cliënten te zien. "Na betekening van de beschikking heeft de gevangenisdirecteur de cipiers de instructie gegeven dat zowel meester Damen als ik onbeperkt overleg moeten kunnen plegen met onze cliënten", aldus Luyckx.
De stiptheidsactie van de cipiers blijft de komende dagen nog gewoon voortlopen. Het is dus niet uitgesloten dat nog meer advocaten hun voorbeeld zullen volgen.

.

Nu in het nieuws