Antwerpenaar aangehouden voor brutale diefstal met geweld

De politie heeft donderdagavond een 25-jarige Antwerpenaar opgepakt. In de nacht van 16 op 17 mei zou hij samen met een kompaan een 21-jarige jongeman uit Wuustwezel onder bedreiging van een wapen gedwongen hebben om geld af te halen bij zeven verschillende bankautomaten.

Belga

De verdachte is vrijdagmorgen door de onderzoeksrechter aangehouden, zijn kompaan blijft nog op te sporen. Dat meldt Eva Herreman van het Antwerpse parket.

Het slachtoffer werd rond 21.15 uur door twee mannen bij de kraag gevat in de Brederodestraat. Ze namen hem onder bedreiging van een wapen mee naar een bankterminal, waar hij 600 euro met zijn kredietkaart moest afhalen. De daders gaven hem enkele schoppen en sleepten hem vervolgens langs nog zes andere automaten. Maar zijn limiet was met die eerste afhaling al overschreden, waardoor ze geen geld meer uit de muur konden halen.

Rond 0.30 uur besloten ze dan maar om de jongeman te laten gaan op de Groenplaats. De daders sprongen daar in een taxi en lieten hun slachtoffer achter. Hij hield aan zijn avontuur enkele lichte verwondingen over. De jongeman deed aangifte van de feiten en er werd een robotfoto van de daders opgesteld.

Die leverde niets op tot een wijkagent donderdagavond één van de verdachten herkende en hem in de boeien sloeg. Hoewel het slachtoffer hem bij een confrontatie aanduidde als één van de daders blijft de man de feiten hardnekkig ontkennen. Hij werd vrijdagmorgen voor de onderzoeksrechter geleid en die besloot om de man aan te houden. De verdachte verschijnt vermoedelijk dinsdag voor de raadkamer. Zijn kompaan blijft vooralsnog voortvluchtig.