Vakbonden dreigen met onrust bij Antwerps OCMW

De vakbonden bij het Antwerpse OCMW eisen vo/o/r de zomer duidelijkheid over een personeelsbehoefteplan of staan niet meer borg voor de sociale rust bij het OCMW.

Belga

Dat laten CCOD, ACOD en VSOA vrijdag in een gemeenschappelijke mededeling weten.

Het personeelsbehoefteplan moet duidelijk maken hoeveel personeel en welke functies het OCMW de volgende jaren zal voorzien. De vakbonden zeggen daar al maanden vragende partij voor te zijn. Dat het plan er nog niet is, baart de bonden zorgen, onder meer tegen de achtergrond van het aangekondigde saneringsplan bij het OCMW. Dat plan zal volgens de bonden rechtstreekse gevolgen hebben voor het personeel.

Het vakbondsfront eist voorts dat er een einde komt aan de ontslagen van contractuele personeelsleden die geen negatieve evaluatie hebben gekregen. Ze hekelen ook dat personeel om de haverklap van functie en van plaats dient te veranderen "en vanuit het beleid nog weinig respect krijgt". Voorts luidt het dat de OCMW-raad "blijkbaar de pedalen kwijt is en door bepaalde beslissingen en verklaringen zijn hardwerkend personeel in een slecht daglicht stelt".

Nu in het nieuws