Verloren trouwring teruggevonden in bakje aardbeien

Print
Een Portugese arbeidster van een Hoogstraats aardbeienbedrijf heeft via een attente aardbeieneter haar trouwring teruggevonden. De consument trof de ring aan in een bakje aardbeien.
BR> Via de nieuwe codering op de aardbeienbakjes kon de veiling de eigenares achterhalen.

De eigenaar van een bakje verse aardbeien vond onlangs een heuse trouwring terug naast het lekkere fruit. De man verwittigde de Veiling Hoogstraten. Die kon via een recent ingevoerd coderingssysteem de eigenares van de verloren trouwring achterhalen.
”Sinds maart hebben we de traceerbaarheid van aardbeien uitgebreid tot elk doosje van 500 gram”, legt Dieter Vanstaen van de Hoogstraatse veiling uit. ”Op elk bakje staat onderaan een code. Via die code kunnen we achterhalen uit welk bedrijf de aardbeien komen.”

De aardbeienconsument vertelde de veiling dat in de ring twee namen en een datum stonden gekerfd. De veiling informeerde bij het bewuste aardbeienbedrijf uit Minderhout of iemand daar een trouwring miste. Het was meteen bingo.
”Een Portugese plukster was haar trouwring kwijtgeraakt. Door een nakend onweer had ze haar ring uitgedaan en weggelegd. Het juweel raakte zoek”, aldus Dieter Vanstaen. ”Deze ludieke anekdote bewijst meteen dat het systeem van de opspoorbaarheid van aardbeien wel degelijk werkt.”

.

Nu in het nieuws